TBMM Genel Kurulu, bugünkü birleşiminde toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için erkenden kapandı. Görüşülmesi planlanan iklim kanun teklifi ise ertelendi. Söz konusu teklif, doğayı korumaktan ziyade sermayeye yeni imkanlar sunan ve ekolojik yıkımı artıran bir düzenleme olarak eleştiriliyordu.
Toplantı Yeter Sayısına Ulaşılamadı
TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurul'da siyasi parti gruplarının önerilerinin görüşülmesi sırasında iki kez toplantı yeter sayısının bulunamadığını belirterek birleşimi kapattı. Bu durum, vekillerin Genel Kurul'a katılımının düşük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
İklim Kanun Teklifi Neden Tartışılıyor?
İklim kanun teklifi, çevre örgütleri ve aktivistler tarafından yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Teklifin, doğayı korumak yerine sermayeye yeni rant alanları açtığı ve ekolojik yıkımı derinleştirdiği iddia ediliyor. Bu nedenle, teklifin Meclis'te görüşülmesi büyük önem taşıyordu.
- Teklif, doğayı korumak yerine sermayeye avantaj sağlıyor.
- Ekolojik yıkımı artırdığı iddia ediliyor.
- Çevre örgütleri tarafından yoğun eleştiriler alıyor.
TBMM Genel Kurulu, 18 Mart Salı günü saat 15.00'te yeniden toplanacak. İklim kanun teklifinin görüşülüp görüşülmeyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.