23 Nisan 2025 Çarşamba

Şener Üşümezsoy'dan Deprem Tahmini: Bildiğim Yerde Oldu!

İstanbul'da yaşanan Silivri merkezli 6.2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin gündemine oturdu. Ancak bu depremin ardından ilginç bir detay ortaya çıktı: Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, tam 20 gün önce bu bölge için uyarıda bulunmuştu. Üşümezsoy'un deprem sonrası yaptığı açıklamalar ise dikkat çekti.

Üşümezsoy'un 20 Gün Önceki Uyarıları

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 20 gün önce yaptığı açıklamada Silivri bölgesinde 6.0 - 6.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini belirtmişti. Ancak büyük bir İstanbul depremi beklemediğini de eklemişti. Üşümezsoy'un o dönemdeki sözleri şöyleydi:

"Silivri'de 6.0 - 6.5 büyüklüğünde bir deprem olabilir. Ama genel planda büyük deprem söz konusu değil."

"Adres Verdiğim Yerde Deprem Oluyor"

6.2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Üşümezsoy, "Nokta adres verdiğim yerde deprem oluyor" diyerek dikkatleri üzerine çekti. İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları:

"Söylendiği gibi büyük İstanbul depreminin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Yalnızca Silivri - Kumburgaz'da bir fay var. 6 ile 6,5 arasında deprem oluşturabilir. Daha önce bunu söylediğimde Silivri'de deprem olmuştu. Şimdi Silivri çukurundaki fayın biraz güneyinde gerçekleşti. Risk taşıyan tek fay burası. Nokta adres verdiğim yerde deprem oluyor. O zaman beni tebrik edin."

Deprem Sonrası Değerlendirmeler ve Panik Havası

Depremin ardından bir diğer deprem uzmanı olan Osman Bektaş da canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, "Olması gereken deprem olmuştur. İstanbulluların korkmasına gerek yok" şeklinde konuştu.

Türkiye, dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde yer alıyor. Bu nedenle deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek ve gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Uzmanların uyarılarını dikkate almak ve bilinçli hareket etmek, olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek için kritik öneme sahip.

İlgili Haberler