07 Nisan 2025 Pazartesi

İstanbul Saraçhane'de Binlerce Kişi İmamoğlu İçin Toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İstanbullular, dört gündür Saraçhane'deki belediye binası önünde toplanmaya devam ediyor. Binlerce vatandaş, iradelerine sahip çıkmak için bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Protestoların Dördüncü Gününde Saraçhane'de Neler Yaşandı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla bir araya gelen kalabalık, "Mustafa Kemal'in Askerliyiz", "Asla Yalnız Yürümeyeceksin", "Direne Direne Kazanacağız" gibi sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Saraçhane Meydanı'nda yankılanan sloganlar, İmamoğlu'nun gözaltı sürecine karşı bir direniş simgesi haline geldi.

Protestocular, hukuk ve adalet vurgusu yaparken, siyasi baskılara karşı duruşlarını sergiledi. Meydanda toplananlar, İmamoğlu'nun serbest bırakılması ve demokratik hakların korunması taleplerini yineledi.

İmamoğlu'nun Gözaltı Süreci ve Tepkiler

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart Çarşamba günü şafak operasyonuyla hakkında açılan iki soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bu gelişme, siyasi çevrelerde ve halk arasında büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu'nun gözaltına alınması, "millet iradesine darbe" olarak yorumlandı.

  • Protestocular, İmamoğlu'nun serbest bırakılmasını talep etti.
  • Hukukçular, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
  • Siyasi partiler, olayı demokrasi ve hukuk devleti açısından değerlendirdi.

İstanbul'un farklı noktalarında da benzer protestolar düzenlenirken, Çağlayan Adliyesi önünde de toplanmalar yaşandı. Halk, bu süreçte hak ve özgürlüklerin korunması gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, İstanbulluların Saraçhane'deki buluşması, demokrasi ve hukuk taleplerinin bir göstergesi oldu. İmamoğlu'nun gözaltı süreci, Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

İlgili Haberler