28 Nisan 2025 Pazartesi

3 İlde Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Ordu, Konya ve Yozgat illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valiliklerden yapılan açıklamalarda, öğrencilerin ve bazı kamu çalışanlarının güvenliği için bu kararın alındığı belirtildi.

Ordu'da Eğitime Ara Verilen İlçeler

Ordu Valiliği, kentin iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiğini duyurdu. Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan ve Ulubey ilçelerindeki tüm okullarda, Akkuş, İkizce, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerinde ise bazı okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Konya'da Ulaşımda Zorluklar Yaşanıyor

Konya'nın Ilgın ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilik, özellikle ulaşımda yaşanabilecek sorunlara karşı bu kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca, Konya-Afyonkarahisar kara yolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yol, kısa süreliğine kapatıldıktan sonra Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla tekrar trafiğe açıldı.

Yozgat'ta Kar Yağışı Devam Ediyor

Yozgat'ta ise kent merkezi ve 11 ilçede yarın eğitime ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kar yağışının devam etmesi ve hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu nedenle, Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde eğitime ara verildi.

  • Hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan kamu çalışanları idari izinli sayılacak.
  • Okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan anneler de izinli olacak.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde vatandaşların ulaşım ve ısınma konusunda dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, hava koşullarının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürebileceği uyarısında bulunuyor.

İlgili Haberler