Özgür Özel'den Meydanlara Çağrı: "Bu Gece Her Yerdeyiz"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada "Bu gece her yerde olabiliriz" diyerek 81 ilde sokaklara çıkacaklarını duyurdu. Özel, Saraçhane'de başlayacak eylemlerin gecenin seyrine göre farklı noktalara taşınabileceğini belirtti.Eylemlerin Detayları ve Hedefler
Özgür Özel, yaptığı konuşmada eylemlerin barışçıl bir şekilde gerçekleşeceğini vurguladı. "Can yakmadan, polisimize dokunmadan, hiçbir ananın evladına zarar vermeden sokaklarda olacağız" ifadelerini kullandı. Özel, eylemlerin amacının hukukun üstünlüğünü savunmak ve sandık güvencesini korumak olduğunu belirtti.- Eylemler Saraçhane'de başlayacak.
- Gecenin seyrine göre Çağlayan, Vatan veya Taksim gibi noktalara taşınabilir.
- 81 ilde eş zamanlı protestolar düzenlenecek.
Ekrem İmamoğlu'ndan Destek Mesajı
Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları aracılığıyla kendilerine ulaştığını ve "Bu gece benim sahip çıkılmamdan daha çok, yarın kurulacak sandıklara sahip çıkılması gerekiyor" dediğini aktardı. Özel, sandık güvencesinin Türkiye'nin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.Özgür Özel, eylemlerin amacının huzur ve düzeni bozmak olmadığını, tam tersine demokrasiyi korumak olduğunu belirtti. "Pazartesi günü normal bir Türkiye'ye uyanmak istiyoruz" diyerek sürecin barışçıl bir şekilde sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.
CHP lideri, tüm vatandaşları demokrasi ve hukuk için sokaklara davet ederken, eylemlerin ülke genelinde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.