29 Nisan 2025 Salı

Ramazan Bayramı'nda 20 bin 198 sürücüye hız cezası kesildi

Ramazan Bayramı'nda yoğun trafik denetimi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili boyunca uygulanan trafik denetimlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bayramın ilk gününde 20 bin 198 sürücünün hız limitlerini aştığı tespit edildi ve bu sürücülere cezai işlem uygulandı. Yerlikaya, trafik güvenliği için denetimlerin artırıldığını vurguladı.

Hız ihlallerine karşı sıkı önlemler

Ramazan Bayramı'nda yoğunlaşan trafik akışı nedeniyle birçok noktada trafik denetimleri artırıldı. Özellikle hız ihlallerine karşı alınan önlemler sayesinde bayramın ilk gününde binlerce sürücüye ceza kesildi. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, en çok hız ihlali yapılan bölgeler şunlar oldu:

  • İstanbul-Ankara otoyolu
  • Ege ve Akdeniz sahil yolları
  • Büyükşehir giriş çıkış noktaları

Trafik kazalarını önleme hedefi

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi için denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti. "Amacımız can kayıplarını en aza indirmek" diyen Yerlikaya, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Bayram boyunca mobil radar sistemleri ve otomatik plaka tanıma teknolojileri kullanılarak denetimlerin kesintisiz sürdürüleceği ifade edildi.

Ramazan Bayramı tatilinde trafiğe çıkacak sürücülerin hız limitlerine dikkat etmesi ve emniyet kemeri kullanımı gibi temel kuralları ihmal etmemesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı, bayram süresince denetimlerin yoğun şekilde devam edeceğini bir kez daha hatırlattı.

İlgili Haberler