
Ordu'nun Hikayesi Kitap Oldu! Coşkun Özbucak'tan İmza Günü!
Ordu'nun sevilen yazarlarından Coşkun Özbucak, yeni kitabı "Bir Şehrin Öyküsü" ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kitap, yazarın kendi anıları ve gözlemleriyle Ordu'nun sokaklarını, insanlarını ve yaşamını anlatıyor. Özbucak, kitabının tanıtımı için 13-14 Haziran tarihlerinde Ergin Karlıbel Sanat Merkezi'nde imza günü düzenleyecek.
"Bir Şehrin Öyküsü": Ordu'ya Nostaljik Bir Yolculuk
Coşkun Özbucak, "Bir Şehrin Öyküsü" adlı kitabında Ordu'nun geçmişine ışık tutuyor. Kitapta, şehrin dokusunu, insan ilişkilerini, çeşmelerini, sokaklarını ve binalarını yazarın kendi yaşamışlıklarıyla harmanlayarak okuyucuya sunuluyor. Kitapta yer alan konular arasında:
- Kiliseden mübadeleyle gidip gelenler
- Menekşe Sokak
- Kemer Köprü
- Ordu tostunun tarihi
- Gazete tarihi
- Merdiven altı çay ocakları
- Fındık mitingleri
gibi Ordu'nun önemli simgeleri ve olayları yer alıyor. Özbucak, bu konuları derinlemesine araştırarak ve görüşmeler yaparak okuyucuya aktarıyor. Kitabı okuyanların geçmişi gözlerinin önünde canlandıracaklarını ifade ediyor.
Yazarın Gözünden Ordu
Coşkun Özbucak, kitabını yazarken kendi gözlemlerini ve duygularını da işin içine kattığını belirtiyor. Ordu'yu farklı bir açıdan irdelediğini ve şehrin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmaya çalıştığını vurguluyor. Yazar, kitabıyla ilgili şunları söylüyor:
Kitabımda kendi yaşamışlıklarımla şehrin dokusunu, insan ilişkilerini çeşmelerle, sokaklarla, binalarla anlatmaya çalıştım. Kiliseden mübadeleyle gidip gelenlere, Menekşe Sokak’tan Kemer Köprü’ye, Ordu tostumuzun tarihinden gazete tarihine, merdiven altı çay ocaklarımızdan fındık mitinglerine kadar çeşitli konularda yaşanılanları görüşmeler de yaparak yazdım. Yazdığım konulardan seçerek 17 konuyu kitaplaştırdım. Okuyanlar geçmişi gözlerinin önünde canlandıracaklar diye düşünüyorum. Herkesin kendine göre gözlemi olabilir. Ben kendi gözlemlerime duygularımı da katarak yazdım. Ordu’yu farklı bir açıdan irdeledim.
İmza Günü Menekşe Sokak'ta
Coşkun Özbucak, imza etkinliğini kitabın içeriğine uygun olması için Menekşe Sokak'ta yapmanın anlamlı olacağını belirtiyor. Kitabında Menekşe Sokak'ın ve Taşbaşı Rum Kilisesi'nin de yer aldığını ve bu iki yerin bir bütün olduğunu ifade ediyor. Yazar, Menekşe Sokak'ta bulunan Sanat Merkezi'ni kullanmasına izin veren Ergin Karlıbel'e de teşekkürlerini sunuyor.
Coşkun Özbucak'ın "Bir Şehrin Öyküsü" kitabı, Ordu'nun geçmişine ışık tutan ve şehrin kültürel mirasını yaşatan önemli bir eser. Kitap, sadece Ordulular için değil, aynı zamanda şehirlerin kimliğini ve değişimini merak eden herkes için ilgi çekici bir okuma deneyimi sunuyor. Yazarın imza gününde okuyucularıyla buluşacak olması, bu anlamlı eseri daha da değerli kılıyor.