Ankara'da Gecekondu Yangını! Yavru Köpekler Kurtarıldı!
Gündem

Ankara'da Gecekondu Yangını! Yavru Köpekler Kurtarıldı!


31 July 20255 dk okuma18 görüntülenmeSon güncelleme: 01 August 2025

Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen bir yangın, yürekleri ağza getirdi. Mutlu Mahallesi'nde çıkan yangında 8 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Neyse ki, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle can kaybı yaşanmadı. Ancak, yangın sırasında evlerde mahsur kalan üç sevimli köpek yavrusu, itfaiye erlerinin kahramanca çabalarıyla kurtarıldı.

Yangının Çıkış Nedeni ve Yayılımı

Yangın, Mutlu Mahallesi 702/2. Sokak'taki otluk alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede çevredeki gecekondulara sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak ve olası bir faciayı önlemek için seferber oldu.

İtfaiyenin Kahramanca Müdahalesi ve Yavru Köpeklerin Kurtarılması

İtfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına almayı başardı. Yangında can kaybı yaşanmaması büyük bir teselli kaynağı oldu. Ancak, evlerde mahsur kalan üç yavru köpek, itfaiye erlerinin dikkatinden kaçmadı. Kahraman itfaiyeciler, alevlerin arasına girerek yavru köpekleri kurtarmayı başardı. Kurtarılan yavru köpeklerin bakımları, çevredeki vatandaşlar tarafından üstlenildi.

  • Yangın otluk alanda başladı
  • Rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı
  • İtfaiye canla başla mücadele etti
  • Yavru köpekler kurtarıldı

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Yangın sonrası olay yerine gelen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Başkan Şahin, yangından etkilenen vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bu tür olaylar, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Daha güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmak, bu tür acıların önüne geçmek için hayati önem taşıyor. Umuyoruz ki, yetkililer bu tür olaylardan ders çıkararak, gerekli önlemleri alacaklardır. Yangında evlerini kaybeden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Unutmayalım ki, dayanışma ve yardımlaşma, zor zamanların en büyük ilacıdır.