TİGEM'den Dev Satış! 59 Safkan Arap Tayı Alıcısını Bekliyor!
Ekonomi

TİGEM'den Dev Satış! 59 Safkan Arap Tayı Alıcısını Bekliyor!


17 July 20255 dk okuma7 görüntülenmeSon güncelleme: 17 July 2025

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM),at yetiştiriciliği alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 59 baş safkan Arap koşu tayını açık artırma usulüyle satışa sunacak. At yarışlarına ilgi duyanlar ve safkan Arap atı sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat doğdu.

İhale Detayları ve Katılım Şartları

TİGEM'in Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, ihale 7 Ağustos saat 13.00'te Bursa'daki Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin, tay başına 75 bin lira geçici teminat yatırması gerekiyor. İhale, İşletme Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek. Bu önemli satış, Türkiye'deki at yetiştiriciliği ve yarışçılık camiasında büyük bir heyecan yaratmış durumda.

Safkan Arap Atlarının Önemi ve Değeri

Safkan Arap atları, yüzyıllardır süregelen titiz bir yetiştirme sürecinin sonucunda ortaya çıkmış, üstün niteliklere sahip hayvanlardır. Dayanıklılıkları, hızları, zekaları ve asil duruşlarıyla bilinirler. Bu özellikleri sayesinde at yarışlarında büyük başarılar elde ederler ve sahiplerine prestij kazandırırlar. TİGEM'in satışa sunduğu bu taylar da, geleceğin şampiyonları olma potansiyeli taşıyor.

  • Dayanıklılık
  • Hız
  • Zeka
  • Asalet

At Yetiştiriciliği ve Türkiye Ekonomisi

At yetiştiriciliği, Türkiye'de önemli bir ekonomik faaliyet koludur. Özellikle safkan Arap atı yetiştiriciliği, hem iç piyasada hem de dış piyasada büyük ilgi görmektedir. TİGEM gibi kuruluşlar, bu alanda yaptıkları çalışmalarla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu tür satışlar, sektöre canlılık kazandırmanın yanı sıra, at yetiştiriciliğinin gelişimine de destek olmaktadır.

TİGEM'in bu önemli satışı, at yetiştiriciliği sektöründe yeni fırsatlar yaratırken, at yarışlarına olan ilgiyi de artıracaktır. 59 safkan Arap tayının yeni sahipleriyle buluşması, Türk atçılığı için umut verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bu tayların gelecekteki başarıları, hem sahiplerine hem de ülke atçılığına büyük katkılar sağlayacaktır.