28 Nisan 2025 Pazartesi

Anadolu Üniversitesi’nde Eğitim Haberciliği Paneli: Türkiye’de Bir İlk!

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Türkiye’de eğitim haberciliği alanında bir ilk olan akademik etkinliğe ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK-3005 projesi kapsamında düzenlenen panel, eğitim haberciliğinin geleceği, haber kaynakları ve etik konularına odaklandı. Etkinliğe, alanında uzman gazeteciler ve akademisyenler katılarak önemli tartışmalara imza attı.

Panelde Neler Konuşuldu?

Gazeteciler Mahmut Özay, Ozan Kadüker ve Umay Aktaş Salman’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde, eğitim haberciliğinin gelişimi ve haber üretim süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Alaaddin F. Paksoy ve Doç. Dr. Hakkı Kahveci, eğitim haberciliğinin Türkiye’deki durumunu ve geleceğini değerlendirdi.

Mahmut Özay, eğitim haberciliğinde haber kaynaklarına ulaşmanın dinamik bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Sahada yapılan gözlemler ve resmî açıklamaların ötesine geçmek gerekiyor” dedi. Umay Aktaş Salman ise eğitim haberciliğinin geniş bir alan olduğunu belirterek, “Eğitim, hayatın her alanına dokunuyor. Bu nedenle haber kaynakları da oldukça çeşitlidir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Haberciliğinde Yeni Yaklaşımlar

Ozan Kadüker, eğitim haberciliğinde sadece resmî açıklamalarla yetinmenin yetersiz olduğunu belirtti. Kadüker, “Sahaya çıkıp gözlem yapmak ve sosyal medya gibi alternatif kaynaklardan yararlanmak gerekiyor” dedi. Ayrıca, TÜBİTAK desteğiyle tamamlanan “Türkiye’de Eğitim Haberciliği ve Eğitim Haberciliğinin Geliştirilmesi” projesi de panelde tanıtıldı.

  • Eğitim haberciliği, resmî açıklamalarla sınırlı kalmamalı.
  • Saha gözlemleri ve alternatif kaynaklar haber üretiminde kritik rol oynuyor.
  • TÜBİTAK destekli proje, eğitim haberciliğinin geleceğine ışık tutuyor.

Panel, öğrencilerin gazetecilere yönelttiği sorularla interaktif bir şekilde devam etti. Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bu panelin, eğitim haberciliğinin Türkiye’de daha bilinir hale gelmesi ve yeni nesil gazetecilere ilham kaynağı olması bekleniyor.

İlgili Haberler