Ağrı Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 21 Şubat Çarşamba günü beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Bu karar kapsamında okullar, kreşler, Kur’an kursları ve rehabilitasyon merkezleri tatil edildi.
Kimler İdari İzinli Sayılacak?
Valilik tarafından yapılan açıklamada, hamile ve engelli kamu çalışanları ile çocuğu kreş veya anaokuluna giden annelerin yanı sıra kronik rahatsızlığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Bu önlemler, olası olumsuz hava koşullarının etkilerini en aza indirmek amacıyla alındı.
Vatandaşlara Uyarılar
Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. Özellikle yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşım zorluklarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
- Okullar 20 Şubat’ta da tatil edilmişti.
- Kamu çalışanları için esnek çalışma saatleri uygulanabilir.
- Kar yağışının etkisiyle bölgede ulaşım aksamaları yaşanabilir.
Ağrı’da hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Valilik, vatandaşları hava durumu ve alınan kararlar hakkında bilgilendirmeye devam edecek.